SKYGYM - BEAUTY & SPORT SOFIA
Ergoline Affinity 600 Dynamic Power последно поколение професионални солариуми Да притежаваш кафяв загар на кожата означава не само по-добра визия и по-добро самочувствие, но е и част от т.нар. модерно излъчване. Шоколадовата кожа прави тялото да изглежда по-стегнато и привлекателно. Освен това ултравиолетовата светлина, която излъчват и солариумите, често се използва за медицински цели, като лечение на остеопороза, лечение на депресия, на редица кожни заболявания и при различни мускулни болки. 1 МИНУТА 1,00лв.
Усъвършенствайте тялото си! Достигнете бързо своите цели! Нашият елитен фитнес екип ще ви предложи начини да постигнете повече, от колкото сте си представяли, че е възможно. Когато работи с Вас, вашият личен треньор ще вземе под внимание вашата здравна история, начин на живот и поставените цели при изготвянето на персонална програма, която да посрещне вашите нужди. Разнообразете вашите тренировки под ръководството на динамичен екип от инструктори. Те ще превърнат горенето на калориите в забавление.
 • СОЛАРИУМЪТ
  Солариумът излъчва ултравиолетова светлина в точно определено съотношение. Именно ултравиолетовата светлина има фотобиологично действие – тя променя структурата на кожата и оказва влияние върху метаболизма на епидермиса. UV-лъчите изменят клетъчната кинетика, кръвооросяването и най-вече спомагат за синтезата на меланин – пигментът, придаващ кафеникав цвят на тялото. Самите UV-лъчи биват няколко вида в зависимост от дължината на вълната.
 • UVB ЛЪЧИТЕ
  UVВ-лъчите са основният компонент на съвременните солариуми. Те имат по-малко значение за меланопродукцията от UVА-лъчите поради по-слабата им проникваемост в кожата, но от друга страна не водят до активни канцерогенни прояви. Те оказват влияние основно върху продукцията на витамин D и поради тази причина са от съществено значение за изграждането на правилната костна структура. Едновременно с това те стимулират отделянето на хормона на щастието – серотонина и поради това спомагат за по-добро настроение.
 • ПРЕДИМСТВА
  Посещенията в солариум имат редица предимства пред обикновеното излагане на слънчевите лъчи: • от една страна стои медицинското значение на солариумната радиация – тя е от основно значение при лечението на остеопорозата (поради натрупването на витамин Д в кожата), лечението на сезонната депресия (поради стимулиране отделянето на серотонин), лечението на редица кожни заболявания като акне и невродермит, намаляване кръвното налягане, терапевтично повлияване на някои видове мускулни болки и др. • благодарение на посещенията в солариум се повишава нивото на слънцезащита на кожата (често в рамките на четири фактора), поради което последващото излагане на естествените слънчеви лъчи не е така опасно. Поради това много от специалистите препоръчват преди ходенето на море 1-2 процедури в солариумно студио – така се намалява риска от евентуално изгаряне. • солариумната радиация може да се контролира в зависимост от нуждите и типа кожа, което при нормалните слънчеви лъчи е невъзможно. Това е от изключително значение на хората със светла кожа, при които рискът от изгаряне е голям. Освен това при солариума се намалява до минимум вредното действие на канцерогенните UVА-лъчи, което във външна среда е невъзможно. • солариумът пести време – това е особено полезно за хората, които не могат да си позволят време за почивка на морето, но същевременно искат да се насладят на шоколадовия тен. С посещението на няколко процедури от приблизително 20 минути всяка за кратко време може да се постигне такъв тен, както и при почивка от 14 дни на плажа. • солариумите са удобни – те могат да се използват по всяко време и независимо от външните условия.
 • СЪВЕТИ
  За да се насладите изцяло на солариума и на така желания шоколадов тен, има няколко правила, които трябва да спазвате. На първо място стои въпроса с продължителност и честотата на посещенията в соларното студио. Когато започвате да посещавате солариума, препоръчително е процедурите да са с продължителност от 5 до 7 минути, съобразно с специфичните особености на вашата кожа. От значение е не само естественият тен на кожата, но и нейната влажност, еластичност и тургор. След това, постепенно процедурите могат да стигнат до 15 минути, но не всяка кожа понася толкова продължително и концентрирано лъчение. Последното поколение професионални солариуми обаче имат възможността да дозират своето лъчение, както на лицето, така и на тялото в зависимост от типа кожа. На второ място е качеството на солариума. SkyGym beauty&sport има удоволствието да предложи последно поколение солариуми Ergoline Affinity 600 Dynamic Power. И не на последно място стои въпросът с козметичната грижа на кожата. Козметиката е неотлъчен спътник както на естествените слънчеви бани, така и на изкуствените. От това каква козметика използвате в голяма степен се определя и крайният резултат от соларните процедури. Не бива да се пренебрегват предимствата на специализираната соларна козметика, която макар и скъпа е гаранция за комфорта и здравето на вашата кожа, както и не на последно място – за ефективността на процедурите. Стандартните плажни масла също са вариант, но те са предназначени главно за излагане на слънчеви лъчи, така че ефекта от тях няма да е оптимален. Преди да посетите солариума, добре е да овлажнявате кожата си редовно, за да е здрава и жизнена, и да не се стресира от третирането с интензивно лъчение. Избягвайте по-агресивни третирания на кожата непосредствено преди солариум – кола маска, ексфолация и т.н. След процедурите трябва да подхранвате и овлажнявате кожата си, използвайте богати кремове за тяло с успокояващ и силно хидратиращ ефект.